Strona 1 z 1

: 02 gru 2011, 11:35
autor: kaska26
witam
realizujemy projekt, w któego skład wchodzi przygotowywanie cateringu. Ponieważ mamy możliwości wyzywienie przygotowujemy sami - produkty spożywcze w kupowane drodze PN zorganizowanego jeszcze w tym roku.

Od lutego ruszamy z innym projektem, gdzie w czasie trwania warsztatów będą gotowane potrawy regionalne. Na tą chwilę nie mam jeszcze informacji jakie i ile produktów będzie potrzebne na warsztaty. Przewidywana kwota na art. na warsztaty jest poniżej 14 tyś. euro. Czy produkty na gotowanie na warsztaty mogę kupić oddzielnie od produktów na catering? Czy jeżeli kwota na warsztaty jest poniżej 14 tyś. euro to mogę kupić bez stosowania ustawy?

Dodam, że w połowie przyszłego roku będą organizować jeszcze jeden przetarg na art. spożywcze.

: 02 gru 2011, 11:45
autor: Janusz
Więc tak, skoro kupuje art, spożywcze na catering czy to na jeden projekt czy na drugi w danym roku powinniście to sumować, np. z tym który planujecie w roku 2012 (połowa roku), chyba że zamówienie jest nieplanowane, wówczas to inna bajka :)

: 02 gru 2011, 13:09
autor: kaska26
Niestety wszystko zaplanowane i zapisane. Dzięki

: 02 gru 2011, 14:27
autor: Janusz
W takim razie trzeba sumować.